tisdag, april 03, 2007

Tankar som studsar runt i hjärnan

Som någorlunda uppmärksamma läsare har noterat lever jag i Kiruna, världens typ nordligaste ände. Tidigare har jag dock huserat kring de ångermanländska skogarna. Därför är det som ångermanlänning jag med stor glädje säger: MODO ÄR I SM-FINAL! YEEEES! WOHHO! FAN VA SKÖNT!

Sedär nu kunde jag skriva ett inlägg för första gången på cirka tusen år, samtidigt som jag får ut lite glädjekänslor efter Modos fantastiska bedrift. Två irriterande myggor i en kraftfull smäll.
Annars tänkte jag knåda ihop ett debattinlägg mot någon vänstergalnings tankar på NSD, rörelsens propaganda-verktyg häruppe. Det finns liksom en gräns för hur mycket USA-hat man kan läsa, utan att bli så irriterad att man måste göra något.

I ett försök att släppa tankarna på det stora problemet islam utgör i världen, ska jag fokusera på en punkt alla riktiga liberaler kan enas om. Staten och politikernas makt.
Staten i sig kränker indivers rättigheter och är ett av de stora hoten mot vår frihet. Men att sitta och gnälla om det och inte gör något luktar lite medelklassradikalitet och är inte särskilt fint.
Så vad borde man göra? Tja, det finns flera vägar och sätt...

1. Försöka med så små reformer att de bara kan synas med mikroskop ändra politiken till en mer frihetlig riktning, samtidigt som man använder sosse-retorik.
Ett dumt och misslyckat försök som i slutändan bara driver debatten längre åt vänster, genom vänsterretoriken och genom den lite mer högeraktiga vänsterpolitiken knappt skapar någon skillnad.

2. Försöka påverka den politiska debatten genom att förespråka något mer frihetligt.
Helt okej, fast det blir nog svårt i längden att ständigt bryta mot pk-ismens alla regler och gå emot allt det heliga folkhemmet grundas på.

3. Bygga en bunker. Samla ihop vapen. Få med sig folk. Köpa upp massa mark. Förklara området som en frihetligt zon, som icke skall lyda under den förtryckande folkmajoritetens lagar.
Klart acceptabelt alternativ som helt klart visar på mycket civilkurage och jävlaranamma. Fast på sikt ger det kanske mest dålig publicitet?

4. Jobba hårt, försöka skydda så mycket som möjligt av sin egendom, vaka över sina rättigheter så gott det går...
Lättaste och kanske mest bekväma vägen.

5. Sign up for utlandstjänst in Afghanistan and defend the last pieces of our freedom against the terrorists.
Gör kanske inte särskilt mycket mot staten, men måste ändå nämnas som ett bra sätt att skydda den sista frihet vi har.

Fler förslag?