torsdag, februari 15, 2007

Militären i Liberalotopia

Enligt mina beräkningar var det fyrtiosju dagar, sexton timmar, två minuter och tre sekunder sedan jag bloggade senaste. Så nu är det dags igen...

Jag är av åsikten att en liberal stat endast kan bevaras om folket har frihetliga värderingar och är villiga att försvara friheten. En stark militär är därför nödvändig.
Såklart ska det inte vara värnplikt eller någon annan form av slaveriidé från staten som ska ligga grunden för militären. Folk ska frivilligt välja att arbeta i det militär för att försvara sitt land och sin frihet.

Det måste därför finnas en vilja bland folket att försvara friheten, en respekt för de personer som skyddar friheten och en styrka att kunna bevara friheten. Nationen kommer behöva värdefulla slagord som kan inspirera folket, gemensamma traditioner som kan vägleda dem.
Ett liberalt samhälle där folk delar upp sig själva i olika små socialistkollektiv eller islamiska teokratier kommer få en hotad frihet.
Ett liberalt samhälle där de flesta människor har frihetliga värderingar och vill leva ett modernt, västerländskt liv har en säkrare frihet.

Jag hyser stor respekt för de människor som stridit för friheten i andra världskriget, Koreakriget, Vietnamnkriget, Irakkriget etc. Att riskera sitt liv för friheten är något oerhört hedervärt. De modiga människor som gör något sådant är utan tvekan fantastiska människor.
De soldater som försvarar oss är frihetens grundbult och mycket viktiga.

I en liberal stat ska ett sådant yrke respekteras och vara något folk siktar på att. Att försvara frihet och bekämpa förtryck är i mina ögon det mest moraliska någon kan göra.

1 Comments:

Blogger Tobias Struck said...

Kid. Låter bra.

1:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home