onsdag, oktober 18, 2006

Hur man vinner val

I de förmyndarstater, som breder sig ut som kackerlackor över varje minsta vrå av jordklotet finns det bara några få sätta att vinna demokratiska val. Jordens befolkning är sorgligt nog antingen stor idioter eller med i tävling "Vem kan rösta fram sämsta politikern?". Jag gissar nog på det förra.
Dessa sätt att vinna val (dvs 51 procent av pöbelns godkännande) används i stort sett hela tiden och handlar mest om klyschor, strategi och en förmåga att ljuga bra.

1. Först har vi rasister-i-förklädnad-sättet. Det är sällan den vinner val, men den har en förmåga att chocka etablissemanget i tider av problem. För i tider av misär och fattigdom har rasister en viss förmåga att tja... få folk att bli helt hatiska mot någon sorts inbillade fiende. För det mesta invandrare. Att den tekniken faktiskt gav Hitler valvinst i Tyskland och förde Bert och Ian (aka Grodan och Greven) i Sverige till riksdan visar bara ännu en gång att störra delen av befolkningen inte har kompetens att rösta.
2. Annars har vi något som mest går i Sverige och andra länder som balanserar på gränsen mellan kapitalism och socialism. Den taktiken går ut på att ge fackföreningar massor med makt, frenetiskt upprepa ordet solidaritet och låtsats vara ett arbetarparti trots att ledarna mest är pampar med dålig moral.
Att folk går på den här strategin handlar faktiskt inte om bristande kompetens utan på indoktrinering från skolan, medierna och staten. För hur mycket folk än är oense med sossarna så går de ändå vart fjärde år och röstar på dom med skäl: "man ska ju tänka på de fattiga..." eller "jag har alltid röstat på sossarna...". Ehhm, så på vilket sätt hjälper det de fattiga att sosseadeln använder skattepengar till lyxmiddagar och genusforskning? Hör och häpna, kanske är det så att ett arbete är bättre för fattiga än bidrag? Men sådana folkhemsförrädiska tankar ska vi inte ha!
Så, åtminstone svenskar har en tendens att rösta fram slattehöjande despoter.
3. Nästa taktik är något som aldrig skulle funka i Sverige men såklart alltid plockar hem stöd i det stora landet söder om Kanada med president, atombomber och bra tv-serier. Med andra ord: USA!
Denna teknik verkar mest handla om att man så ofta som möjligt ska säga att man ska sänka skatterna och stoppa byråkratin i Washington. Sånt är bra såklart, men hur många som säger det gör så? Sedan ska man också vara tough on crime, mer poliser, strängare straff... Det smått ironiska är att de som säger sånt vill att staten ska få hur mycket resurser som helst till polisen och militär, men i allt annat ska det skäras ner. Men sen när behöver man vara konsekvent för att innehava titeln politiker?
Så den amerikanska befolkningen verkar, på samma sätt som den svenska, ha ungefär lika mycket kunskaper om politik som den genomsnittliga åsnan. Eller vänta lite, det där var förnedrande mot åsnan, så dumma är ju trots allt inte åsnor.
4. När vi nu når vår sista kategori, träder vi in i den äckliga, hycklande så kallade moralism som idag har alldeles för många anhängare. Det samlar inte så många röster, men jag kan lova er att den har sina anhängare. Dess anhängare är mest äldre människor, men också vissa föräldrar som helt enkelt förfasas över vissa saker i vårt samhälle. Jag har sammanställt en lista på saker de brukar kritisera.
1. Tv-spelsvåld
2. Bristen på solidaritet i samhället
3. Sexualiseringen av samhället
4. Alkohol och droger
Folk får såklart tycka att allt det där är jättedåligt, men även om man tycker tv-spelsvåld är ondska och uppmanar barn till att mörda, så har man ingen rätt att tvinga andra att inte spela ett blodigt tv-spel. Tycker du att marijuana är fel, visst visst... Men inte kan DU bestämma att någon annan inte får röka marijuana? Eller är DU så förnuftig och moralisk att du har rätt att bestämma över andra vad de ska göra?
Att tvinga folk att följa sina egna regler är inte moral. Det är den sortens förtryckande kraft som är en av huvudgrenarna i den Bottenlösa Ondskans Väg (TM). Och till alla människor som vill tvinga andra att följa sin moral om droger, sex eller vafan som helst säger jag: ALLA GÖR VAD DE VILL MED SITT LIV SÅ LÄNGE DE INTE SKADAR NÅGON ANNAN!
Så länge de är frivilligt får folk ha sex med vem de vill, ha affärer med vem de vill, ta vilka droger de vill, äta så mycket socker de vill, göra farliga sporter om de vill etc.
Det är väl bara sunt förnuft?