måndag, september 18, 2006

Did that just happen? Anyone?

Vänta lite.
1. Moderaterna har höjt sina siffror mellan två val, mest av alla partier i den svenska historien...
2. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val på oändligt många år...
3. Reinfeldt blir den yngsta statsministern sedan 1925...
4. Två skådespelare har högeråsikter...
Är det här verkligen Sverige? Borgerligheten vinner ett val i Sverige. Under en högkonjuktur med überbra tillväxt. Det är häpnadsväckande.
Visst, visst Reinfeldt är kanske inte den perfekta nyliberalen. Och ja, alliansen är inte mycket bättre. Men visst känns det ändå fint? Det här kan vara början på en vacker, liberal renässans.
En tid med individualism, frihet och kapitalism? En tid då hyllandet av socialistiska gerillor i u-länder i alla fall ska bli lika illa betraktat som stöd åt USA?
Nu blir jag nog bara för optimistiskt och drömmer mig bara bort till ett nyliberalt paradis som inget riksdagsparti strävar efter. Och min nyvunna framtidstro verkar ännu mer konstig när jag bara för några dagar sedan spydde galla över det svenska samhället.
Röra sig men djupaste förtvivlan och en lysande framtidstro är jobbigt...
Så det är bäst att försöka hålla sig realistisk. Borgerligheten kommer inte bli någon enorm lyckokraft. Inga valresultat kommer någonsin den attitydförändring som behövs om Sverige ska bli ett frihetligt land. Men nog är Reinfeldts seger en början? Kanske, bara kanske får vi se starten till en värld med frihet. Kanske.

1 Comments:

Blogger LiberalKid said...

dom intervjuade två skådisar i programmet och en av dom visade prov på högeråsikter. Han beklagade sig över att skattesänkningar inte längre sågs som viktigt i valrörelsen.
Nästa "skådis" var ett misstag av mig det var artisten, Willie Crafoord.

11:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home