torsdag, oktober 19, 2006

Fiender på alla sidor...

Genom historien har tvånget för det mesta övervunnit friheten, dumheten besegrat intelligens och ondskan gett godheten en nådastöt.
De röster av förnuft och godhet som ibland hörts i världen har alltid bekämpats.
Sokrates avrättades i Aten, efter ett demokratiskt beslut! Man röstade fram att hans åsikter var farliga! De människor som faktiskt använde intelligens och ifrågasatte den katolska kyrkan i Spanien, torterades av Inkvisitionen. När Churchill varnade världen om Hitlers ondska, var det han som besrkevs som en krigshetsare! I Sveriges media kritiseras USA gång på gång, men när var senaste gången man hörde kritik av den fundamentalistiska gren av Islam som vill förinta vår storlsagna västerländska kultur?
Det mest sorgliga över allt det är att de flesta människor verkar tycka exakt så. De tänker aldrig efter, de kommer aldrig fram till egna slutsatser de bara hör vad som är politiskt korrekta genom svenska politiker och tidningar och följer sedan det blint. Genomsnittsvensson är så fastklämd i sin trångsynta syn på världen att han/hon aldrig tycks tänka över sina åsikter. De står bara där som en tyst majoritet och låter jordens ondska fortgå och verkar inte ens bry sig. De är som hundar som lärt sig upprepa vissa fraser som det politiska etablissemanget godkänner. Vissa av dessa fraser är riktiga, men det är inte det som är det viktiga. Det viktiga är att dessa inlärda fraser inte är något de kommit fram till. Det är något de lärt sig!
Vilket hån mot det mänskliga förnuftet...

Denna tysta majoritet röstar fram en ny politiker då och då. Någon som har ett annat namn och ser lite annorlunda ut, men ändå bara framför STATENS heliga budord. Under dem växer staten större och större och som en fet spindel väver den in hela samhället i sitt nät av ondska.
Den begränsar vår rätt till att tycka vad vi vill, tro på vad vill, göra vad vi vill och binder oss i sina trådar av korruption och moralisk kollaps.
Staten är inget att vara stolt över.
Men de delar av vårt samhälle som fortfarande visar på rester av den fantastiska kultur grekerna och romarna skapade åt oss, är något att känna sann stolthet över. De lämningar av den klassiska liberalismen som ännu inte sopats bort är något att hylla. Den handel och kapitalism som fört oss mot mer välstånd är något att uppskatta. De hjältar som skyddat allt detta är några att applådera åt.
Men inte ens denna kultur, inte ens denna storslagan uppvisning av mänsklighet intelligens, inte ens dessa fantastiska underverk är ohotade. För idagens värld kan den krossas både av terrorism och de stater som vill skydda oss mot terrorismen.
På ena sidan har den gren av islam som vill utrota vår kultur, sätta slöjor på kvinnor, begränsa det mänskliga tänkandet och skapa den världsliga teokrati de hyllar med en fanatisk styrka.
På andra sidan har vi de politiker som tycker inskränkningar av vår frihet ska skydda vår frihet mot terroristerna.
Ingen av dessa sidor är moraliska och ingen av dessa sidor skall stödjas. För varje frihetsälskande människa har endast ett val. Stå emot fötrycket som frihetens fanbärare och låt inte ondskan krossa den. Vi har ärvt delar av den frihet Thomas Jefferson, Winston Churchill m.fl kämpat för, men frihet kan aldrig ärvas helt. Den måste återvinnas generation efter generation och jag vill inte vara den som dömer mina barnbarn till ett evigt slaveri. Det vägrar jag.

6 Comments:

Blogger Tobias Struck said...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

7:10 em  
Blogger Tobias Struck said...

Liberalkid. Jag håller med dig i allt. Du verkar ha släppt Bush-glorifieringen. Det är bra, för jag gillar också det mesta som USA står för i världen, men jag gillar inte Bush och hans administration, som är mycket skum.

7:11 em  
Blogger LiberalKid said...

Jag glorifierar inte Bush, men jag tycke rändå att han har sina bra sidor. Jag tror faktiskt att han har ett ärligt evangemang för frihet och demokrati.

3:29 em  
Blogger Tobias Struck said...

Liberalkid. Inom USA, möjligtvis. Att stödja talibaner oavsett deras könsdiskriminering men störta dem efter ett attentat från Usama bin Laden - är inte så trovärdigt. Att invadera Irak för påstådda massförstörelsevapen (bevisat obefintliga) - men spara Nordkorea, Saudiarabien, Kina (som USA har goda relationer med) och Iran är inte heler trovärdigt.

12:17 fm  
Blogger LiberalKid said...

Bush är såklart inte tillräckligt engagerad att gå i krig mot så många länder. Han förstår säkert hur mycket han skulle provocera både befolkningen och att det kostar mer än det smakar.
Men jag tror ändå att Bush faktiskt tror att det han gör hjälper frihet i världen. Att hans metoder kan ifrågasättas är en sak, men det är inte bara företagsintressen som motiverat honom, utan en känsla av att han borde försvara friheten mot terrorismen.

9:35 em  
Anonymous Anonym said...

Clinton Eugene Curtis, A former programmer for NASA and Exxon has finally come forward to testify before the US Judiciary that he was ... all » enlisted by Republicans to create a program which could guarantee Bush's presidential election victory.

http://video.google.com/videoplay?docid=5851494414241212085&q=clinton+eugene&hl=en

9:44 em  

Skicka en kommentar

<< Home