torsdag, december 07, 2006

Idag ska vi prata om våld. Trevligt, inte sant?

Det finns personer som aldrig tar till våld. Det finns personer som dyrkar våld. Och det finns personer som anser att våld är ett nödvändigt ont.
Jag tycker inte våld är gott eller ont, det kan användas i onda syften men om man skulle slå en sadistisk Gulagvakt sönder och samman, då skulle man göra något gott. För jag kan stolt säga att hämnd ibland är den sanna rättvisan. Om någon förnedrar och förstör andra människor är det inget fel att slå dem tills de krälar på marken och gnäller. Det är Rätt. Om någon mördar och våldtar folk förtjänar de att själva dö.

Det talas ofta om att hämnd skulle vara ondskefullt och fel, att man ska vända andra kinden mm.
SKITSNACK!
De monster som sjunkit så långt ner i ondskan att de inte längre är människor förtjänar att misshandlas till de spottar blod. En förälder som misshandlar sitt barn borde få samma behandling. De ondskefulla personer som torterar oskyldiga och krossar liv, borde själva sättas i sträckbänken.
Att hata onda är inte fel. Att misshandla onda är inte fel. Att söka hämnd mot de som förstört för en själv är inte fel.
I mina ögon är inte våld gott eller ont, det beror på vem man använder våldet mot. Är det mot en person som själv brukar plåga och förnedra andra människor, då är våldet så jävla rätt. Är det mot en oskyldig, är våldet fel.

Att vända andra kinden till, ger endast andra människor en till kind att slå på. Att bryta hand på den som slagit än gör att han/hon inte kommer slå goda människor igen.

2 Comments:

Blogger LiberalKid said...

Instämmer.

8:37 em  
Blogger Tobias Struck said...

Red och Kid. Ni två borde verkligen börja läsa andra bloggar också - inte bara min.

1:00 fm  

Skicka en kommentar

<< Home